Jávea - NL

 

 

 

Javea valt uiteen in 3 delen; het historische centrum, de haven en de Arenal.

 

Het historisch centrum:

Het oude centrum van de stad toont haar middeleeuwse geschiedenis door de complexiteit van de smalle straatjes en pleinen. De huizen met witte gevels hebben grote gotische ramen en balkons met smeedijzeren hekken en Tosca stenen. Vooral opvallend is de 15e eeuwse kerk van San Bartolomé die is opgenomen als nationaal monument. Aan de zijkant van de kerk is de markt, een prachtig neogotisch gebouw dat is gebouwd op de plaats van het oude Augustijner klooster en het Stadhuis. Samen vormen ze het historische centrum van de oude stad.

 

De haven:

De haven, Aduanas del Mar, is ontstaan als een vissersdorp maar werd uiteindelijk een van de belangrijkste toeristische centra van Javea met de jachthaven en een bloeiende dienstensector. Een wandeling aan het eind van de middag kan een genot zijn als de vissersboten aankomen en er op de vismarkt verse vis verkocht wordt.

El Arenal, alles voor de vrije tijd:

In het midden van de baai van Javea ligt het zandstrand, Playa de l’Arenal, het bekendste en populairste zandstrand. Parallel aan de promenade is er een breed aanbod aan gastronomie – breed in variëteit en kwaliteit – en vrije tijd activiteiten. Ook tot in de vroege uurtjes is er amusement te vinden.

 

 

Sport:

Javea is een bevoorrechte omgeving voor sport. De zee en haar kusten, kleine eilanden, baaien, stranden van zand of kiezels, zeebodems met helder water bieden oneindig veel mogelijkheden voor watersporten zoals; zeilen, windsurfen, planksurfen, duiken, snorkelen, waterskiën, jetskiën en zwemmen.

Ook andere sporten zijn populair zoals golf, tennis, wandelen, bergbeklimmen en fietsen. In de nabije omgeving zijn 5 golfclubs te vinden.

 

 

De beste rijst- en visgerechten:

Uit eten gaan is ook een populair tijdverdrijf in Javea. Beroemd is de Spaanse Paëlla, die in vele restaurants gegeten kan worden maar ook de vers gevangen vis is overal verkrijgbaar. In Javea zijn er letterlijk honderden restaurants, sommigen bij de haven, anderen in de binnenstad of bij de Arenal met uitzicht op de Middellandse Zee.

 

 

 

Informatiefilm Javea

 

<script type='text/javascript' src='http://www.spain-holiday.com/video/Embed.aspx?v=javeavideo&w=640&showoverlay=true'></script>

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved