Overwinteren - NL

 

 

Overwinteren:

 

Gezond klimaat:

Het klimaat is niet alleen prettig maar ook beslist gezond, zo is gebleken uit (WHO) onderzoek. Depressiviteit in de winter, de zogenaamde “winterdepressie” of “winterblues”, hetgeen onder andere met lichttherapie behandeld wordt, komt hier minder voor dan elders. Wellicht dat het vele zonlicht en de langere dagen van de Costa Blanca, een weldadige invloed op de geest hebben. Voorts, minder reumaklachten maar ook hart- en bloedvaten ondervinden hier een heilzame werking, vermoedelijk door het rijke en gezonde mediterrane voedsel, de relatieve lagere luchtdrukverschillen en het minder jachtige leven.

 

 

Medische en thuiszorg:

Inmiddels is de regio goed ingericht voor de opvang van overwinteraars niet alleen qua huisvesting maar ook op medisch gebied. Zo kent vrijwel elke badplaats aan de Costa Blanca een Nederlands danwel Engels sprekende huisarts. Mocht u aanspraak willen maken op thuiszorg in deze regio dan is dat heel wel mogelijk. Voor Nederlanders geldt dat als u in Nederland recht heeft op thuiszorg / hulp dan kunt u de kosten vergoed krijgen via de nederlandse regelingen en er zijn in de regio verscheidne organisaties met nederlandse sprekende verzorgenden en verpleegkundigen.

 

 

Media:

Mocht u besluiten te overwinteren aan de Costa Blanca dan kunt u gemakkelijk volledig op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het thuisfront via uw eigen kranten en tijdschriften die ook hier worden aangeboden. Via de satelliet TV kunt u ook uw vertrouwde zenders ontvangen.

 

 

Zonovergoten:

In dit zonovergoten klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en gemiddeld 6 uur zon per dag in de winter, is het heerlijk genieten van het beste klimaat dat Spanje te bieden heeft. De villa wordt aangeboden met complete inrichting, centrale verwarming en is een ideale plek om de koude, natte en grijze winterdagen te ontvluchten.

 

 

http://nl.weather-forecast.com/locations/Javea/forecast/latest

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved